yangın kapısı Günlükler

Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine gerelti olan ivedili keyfiyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere eksiksiz kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Bir özge şgeri ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir bulaşık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir küme olmaması gerekir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Korunumlu koridor ve hol: Yandaki olduğu mekanlarla ayrılıp, yangın amaçlı korunmak istenen koridor veya hol.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya herhangi bir ivedili gidişat simultane insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. üste bina içerisinde oluşan yaman ve sıcaklığın hariçya geçmesine gerelti evet.

Yangın vakaları birbir hayli binada en sık karşılaşılan ve önemli tehlikelere ezgi heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çkırmızıışma alanlarında güvenliğin esenlanması yalnızçlanır.

Ekseriya yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın düzlükından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Bu anlamda yangın merdivenleri tehlikeli anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile iye olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de cesim binalarda olması kişilerin güç kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış kapısı adına bina gömlek aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa içdokuması ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan nüktedan kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı daha buna rabıtlı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Antrparantez uslu katlı strüktürlarda da yangın çıkışı kesinlikle bulunmalıdır. Birçok yerde rağmenıza çıkmış olsa da başkalıkına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylelikle yangın Yangın Merdiveni Kapısı durumlarında kendimizi ve kenarımızdakileri emniyetli alana çabucak boşaltma etmiş olabilelim.

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir korku takkadak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak kuruluşda olmalıdır.

Yangın merdiven kapkaloriın en belirgin özelliklerinden bir diğeri bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında defa merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yatay Boşaltma taksimmlerinin ayrılması: Kullanım yerı genlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz değişik bir kompartmanda korumayı amaçlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *